Razboiul Tesatorilor la Casa Artelor Sibiu

Razboaie IN BASTION

Proiectul cultural „Războaie în Bastionul Ţesătorilor”, desfășurat în perioada iulie -octombrie 2016 la Brașov și Sibiu, îşi propune aducerea în atenţie a unui element de patrimoniu imaterial, străvechea tehnică a ţesutului la război, prin transcederea acesteia în lucrări de artă contemporană.

Meşteşugurile reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural imaterial. Meşteşugul de prelucrare a fibrelor textile din Țara Bârsei, în special din zona Branului, păstrează tehnici străvechi, consemnate de cercetări etnografice.
Prelucrarea lânii şi a fibrelor textile vegetale a constituit o îndeletnicire casnică importantă în cadrul economiei autarhice specifice satului brănean de altădată. Meşteşugul ţesutului a fost practicat în toate satele Branului.

Șase cunoscători şi păstrători ai tehnicii tradiţionale de ţesut la război, din zona Branului, şi şase artişti vizuali contemporani au lucrat împreună.

                                         

Vă așteptăm la vernisajul expoziției cu lucrările lor finale, 9 septembrie 2016 ora 15.00 la Casa Artelor din Piata Mică nr.21, Sibiu.

 

RazboiulTesatorilor
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA
Muzeul Judetean de Istorie Brasov
Asociatia Forums

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *