Coroana Română sărbătorită la Banca Națională

Muzeul Judetean de Istorie Brasov 

Coroana Română sărbătorită la Banca Națională

ang8421

Vineri, 11 mai 2018, Majestatea Sa Margareta și Familia Regală au fost invitații Băncii Naționale a României, cu ocazia lansării volumului “Susține cu a ta mână Coroana Română”, publicat de Editura Litera.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, academicianul Mugur Isărescu, alături de Consiliul de Administrație al băncii, a invitat două sute de personalități din societatea civilă și din mediul diplomatic, pentru a participa la eveniment.

În sala mare a băncii, purtând numele lui Mitiță Constantinescu, au luat cuvântul guvernatorul Mugur Isărescu, Principele Radu, consilierul Cristian Păunescu, istoricul Nicolae Pepene și reprezentantul Editurii Litera, Mihaela Moroșanu.

În a doua parte a vizitei, Familia Regală a fost invitată la prânz, în prezența guvernatorului și a membrilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

Evenimentul a evocat secolul și jumătate de la fondarea dinastiei naționale, centenarul Marii Uniri și semnificația zilei de 10 Mai în istoria modernă a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu, autorii volumului lansat, au semnat autografe pentru invitații la eveniment.

| Familia Regală a României / Royal Family of Romania

ROMANIAREGALA.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *