Cu ocazia împlinirii a 230 de ani de la victoria Revoluției Franceze, la mulți ani francezilor de pretutindeni!

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

A fost o onoare să o întâlnesc pe Excelența Sa doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Republicii Franceze în România, și să celebrăm astăzi, în avans, Ziua Națională a Franței într-un cadru istoric deosebit, asigurat de Bastionul Țesătorilor.
A fost o bucurie să fiu împreună cu domnul Ion Ciolacu, consulul onorific al Franței la Brașov, la acest moment festiv, alături de reprezentanți ai instituțiilor publice din Brașov și Sibiu, ai mediului academic brașovean și ai investitorilor francezi prezenți la Brașov.
Să nu uităm că la nivelul județului sunt 31 de societăți comerciale cu capital francez și că printre cele mai importante investiții ale Franței în România se numără Airbus Helicopters România și Premium Aerotec, de la Ghimbav.
De Franța ne leagă o istorie comună, pentru că Franța ne-a fost model de organizare și dezvoltare administrativă, de cultură și civilizație, pentru că mari personalități ale Franței, precum generalul Henri Bethelot, de la a cărui vizită la Brașov se împlinesc 100 de ani, a fost un mare prieten al poporului român.
Cu ocazia împlinirii a 230 de ani de la victoria Revoluției Franceze, la mulți ani francezilor de pretutindeni!
#ConsiliulJudețeanBrașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *