Despre ,,alianțele” dedicate expoziției ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”

Muzeul Judetean de Istorie Brasov – Asociatia Forums.

Despre ,,alianțele” dedicate expoziției ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”

Avem onoarea să vă facem o scurtă prezentare a partenerului nostru din Statele Unite ale Americii, ALIANȚA, și despre evenimentul său de excelență organizat anual, Alianţa Gala Awards.

Alianţa
Alianţa Gala Awards 2018
Ministerul Culturii și Identității Naționale

Alianţa Gala Awards 2018

Este un eveniment realizat anual de ALIANȚA pentru a onora lideri din domeniul afacerilor, serviciilor publice, artă și cultură, proiecte comunitare.
Ediția a V-a s-a desfășurat în perioada 16-17 noiembrie 2018 în Washington DC. Programul său a cuprins dezbateri găzduite de Ambasada României și un eveniment de gală organizat la United States Institute of Peace.
Invitații de onoare ai galei 2018 au fost Nicolae Rațiu, președintele ,,The Rațiu Family Charitable Trust”, scriitorul Norman Manea și Michael Sheridan, VP International Government Relations, Ford Motor Company.

Cine este ALIANȚA ?

În anul 1920, la mai puțin de doi ani de la terminarea Primului Război Mondial, la inițiativa lui William Nelson Cromwell a fost înființată ,,The Society of Friends of Romania”.
Pe 6 februarie 2013, la Cosmos Club – Washington, D.C., a fost propusă o nouă inițiativă de constituire a unei asociații de prietenie româno-americană.
Evenimentul de constituire al ,,Alianței” a avut loc pe 7 iunie 2013, tot la Cosmos Club – Washington, D.C., fiind organizat de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Gitenstein și Consulul onorific al României la Boston, Dan Dimăncescu. Ei au fost susținuți de ambasadorul James Rosapepe și doamna Sheilah Kast Rosapepe, consulul onorific al României la San Francisco, doamna Dana Beldiman, doamna Katherine Dimăncescu, Michael Carroll (Romanian Children’s Relief), Dr. Ernest Latham, Dan Lothrop (New Vista Partners) și Chris Fontanesi (Peace Corps).

ALIANȚA este definită ca o asociere non-profit a organizațiilor și personalităților americane și române în scopul consolidării legăturilor culturale, economice și de securitate dintre cele două țări.
ALIANȚA susține instituții și persoane din România și SUA prin educație, crearea de rețele și facilitarea oportunităților în beneficiul cetățenilor ambelor națiuni. În acest sens, Alianța dorește să întărească și să consolideze imaginea României în Statele Unite ale Americii, în special în rândul factorilor de decizie din SUA.

În prezent, membrii board-ului ALIANȚA sunt Jim Rosapepe (președinte), ex-ambasador în România (Baltimore, MD), Allan Cruse (San Francisco, CA), Dan Dimăncescu (co-fondator), consul-general onorific al României la Boston, Charles Frank (New York, NY), Radu Georgescu (București), Mark Gitenstein (co-fondator) ex-ambasador în România (Seattle, WA), Corina Rebegea (Washington, DC), Prosser Stirling (Washington, DC), Radu Tatucu, (Washington, DC), Chang Oh Turkmani (Washington, DC).
,,Ex-officio” membri de onoare ai board-ului sunt Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, și George Maior, ambasadorul Românei în Statele Unite ale Americii.
Bill Avery este directorul executiv, iar Daniela Kammrath este director proiecte pentru comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *