FLORIN IARU la Casa Sfatului, în dezbaterea evenimentului ,,Fără comunism”

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Fără comunism!

FLORIN IARU, miercuri, 15.02.2020, la Casa Sfatului, în dezbaterea evenimentului ,,Fără comunism”

florin_iaru_02193800
Florin Iaru: Revoluția a fost pentru noi toți o imensă bucurie care apoi, printr-un soi de paradox al paradoxurilor, s-a transformat, încetul cu încetul, într-o mare, mare, mare tristețe
Poetul Florin Iaru se numără printre bucureștenii care au participat activ la Revoluția din decembrie 1989. Ca toți românii, și el așteaptă de aproape 30 de ani ca cei care se fac vinovați de masacrele de atunci să fie deferiți justiției.

L-am întrebat despre cum i se pare instrumentat dosarul Revoluției în care sunt inculpați Ion Iliescu, fost președinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, și generalul Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare.

Domnule Iaru, ce părere aveți despre dosarul Revoluției?

Dosarul Revoluției este unul foarte necesar, dar trebuia înfăptuit acum multă vreme, mă așteptam ca maxim după 5 ani de la acele evenimente tragice să știm ce s-a întâmplat. Iată că au trecut 30 de ani, procesul nu e gata, iar dosarul este încă incomplet. Iar când am citit capetele de acuzare care au apărut în presă deja mi s-a făcut rușine. Numai trei inculpați? Păi, cum? Adică împușcăturile din fața Ministerului Apărării Naționale au avut loc la ordinul lui Iliescu exclusiv? Sau incompetența criminală a aunor șefi ai armatei a fost de vină? Dar la Otopeni unde un camion plin cu soldați tineri a fost spulberat de gloanțe, a fost tot numai la ordinul lui Iliescu? Hai să fim serioși! Să scoatem la iveală toți vinovații. Nu să facem din nou ca la procesul lui Ceaușescu când el a plătit singur pentru toate celelalte cozi de topor. Mi se pare de domeniul evidenței că sunt mult mai mulți vinovați pentru ce s-a întâmplat atunci. Vorbim de comandați de unitate și, deisgur, de oameni aflați în funcții importante. Este imposibil să nu poată nimeni spune corect și coerent ce s-a întâmplat.

ROMANIACURATA.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *