Modulul expozițional ,,Orașul Stalin pe înțelesul copiilor”, parte a expoziției ,,Orașul Stalin”, a ajuns astăzi și în cartierul Triaj-CFR !

Muzeul Judetean de Istorie Brasov 

Chiar de Ziua Învățătorului, Muzeul Județean de Istorie Brașov a ajuns din nou într-o școală brașoveană ! La mulți ani istorici, dragi colegi !

Modulul expozițional ,,Orașul Stalin pe înțelesul copiilor”, parte a expoziției ,,Orașul Stalin”, a ajuns astăzi și în cartierul Triaj-CFR !

Gazda noastră este Școala Generală nr. 31. Și surprizele plăcute ale acestui proiect au continuat. Cu ocazia vernisajului am avut șansa sa descoperim o colecție tematică de fotografie Orașul Stalin excepțională: colecția domnului prof. Ioan Sorin Bukșa, directorul Colegiului tehnic energetic ,,Remus Răduleț” Brașov.

Modulul educativ ,,Orașul Stalin pe înțelesul copiilor” a stârnit curiozitatea a peste 150 de elevi din Brașov (școlile nr. 30, nr. 31 și nr. 27,,Anatol Ghermanschi”).

În cadrul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), elevii au participat la ateliere informale susținute de un fotograf și un muzeograf, apoi au făcut munca de ,,investigare” a trecutului recent al orașului cu ajutorul aparatelor de fotografiat de unică folosință.
Elevii au realizat 850 de fotografii și au participat activ la realizarea expoziției ,,Orașul Stalin” cu 37 de piese cu valoare muzeală. Astfel, expoziția temporară deschisă la etajul Casei Sfatului cuprinde și munca elevilor din școlile brașovene.

Expoziția ,,Orașul Stalin” a Muzeului Județean de Istorie Brașov, declarată Expoziția Anului 2017 în Brașov, la Gala Premiilor Anului 2017 în Cultura Brașov, a fost deschisă publicului pe 8 noiembrie 2017, la o sută de ani și o zi de la începutul revoluției bolșevice din Rusia, și rămâne în Casa Sfatului până în octombrie 2018.

Menționăm că în expoziția ,,Orașul Stalin” sunt prezentate și piese istorice provenite de la Penitenciarul Jilava-București, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, lucrări de artă din colecția Muzeului de Artă Brașov și colecții particulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *