Muzeul Județean de Istorie Brașov participă la Gala Centenar, evenimentul organizat la Dublin pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României !

Muzeul Judetean de Istorie Brasov – Romanian Community of Ireland.

Muzeul Județean de Istorie Brașov participă la Gala Centenar, evenimentul organizat la Dublin pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României !

Mulțumim pentru această onoare Romanian Community of Ireland !

Suntem onorați să vă informăm că de Ziua Națională vom găzdui și vernisajul expoziției de fotografie istorică “Mândria de a fi român: Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei si artei populare românești”, care va fi amplasată în foaierul sălii de la Carlton Hotel.

Proiectul este realizat de Asociatia Forums, în parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie Brasov. Pentru evenimentul desfășurat la Dublin, în perioada 21 – 23 septembrie 2018, în cadrul proiectului național Noaptea Culturii 2018, partenerul extern a fost Romanian Community of Ireland.

Proiectul internațional Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei si artei populare românești este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului dedicat Aniversării Centenarului Marii Uniri. Inițiatorul și documentaristul proiectului este istoricul Pepene Nicolae, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Este un demers cultural care își propune să promoveze peste hotare frumuseţea şi bogăţia tradiţiilor și a artei populare românești plecând de la mândria și pasiunea cu care Regina Maria a promovat aceste valori autentice atât prin activitatea sa politică, cât și prin opera culturală.

Ne bucurăm să putem prezenta încă o dată această expoziție specială comunității românești din Irlanda chiar de Ziua Națională a României!

Vă așteptăm cu mare drag!

Donațiile, care facilitează și participarea la acest eveniment, pot fi făcute prin intermediul site-ului Eventbrite, aici:

https://www.eventbrite.ie/e/ziua-nationala-a-romaniei-ticke….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *