Noaptea Albă a Galeriilor 2019

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Noaptea Albă a Galeriilor
Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov

72264876_2337621386458387_9196316264035778560_o

Expozițiile realizate în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2019 se vor deschide la Noaptea Albă a Galeriilor Brașov, în data de 11.10.2019, începând cu orele 16.00.
La Olimpia veți putea vedea expoziția centrală a Festivalului, curatoriată de istoricul de artă Cosmin Nasui, care prezintă planșele a 18 artiști ilustratori care au trimis dosare de candidatură în cadrul unui apel la proiecte din vară. Vor fi expuse benzi desenate realizate de: Ionuț Popescu, Vlad Forsea, Octav Ungureanu, Valentin Ionescu, Daniel Danil, Alexandra Gold, Cristiana Călin, Ana Maria Lemnaru și alții.
Tot la Olimpia va putea fi regăsită expoziția ,,Istorii din ’89. 30 de ani de la căderea comunismului”, cu peste 80 de lucrări de bandă desenată primite de la copii și tineri între 10 și 18 ani, din toată țara și de la 6 școli și licee din Brașov: Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch” Brasov, Colegiul National „Unirea”, Brasov, Liceul „Andrei Muresanu”, Brasov, Scoala Gimnaziala Nr.27 „Anatol Ghermanschi” Brasov, Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov, România, Scoala Gimnaziala 30 Brasov.
La Casa Sfatului vor fi deschise cele două expoziții realizate în cadrul proiectului:
,,Puiu Manu. Povestea unui maestru al benzii desenate istorice” expoziția curatoriată și realizată de istoricul Nicolae Pepene este o premieră în seria expozițiilor muzeale cu tematică BD din România și este organizată ca o reconstituire a atelierului maestrului Puiu Manu. Conține documente inedite din colecția personală, cărți de bandă desenată care l-au inspirat, lucrări originale de-ale sale din întreaga creație, scenarii, schițe, cât și efecte personale precum pensule și trofee.
,,The Great Challenge. O antologie internațională de caricaturi politice” este pusă la dispoziție de Centrul Rațiu pentru Democrație din Cluj. În anul 1958, Ion Rațiu, în calitate de președinte al Federației Internaționale a Gazetarilor Liberi, organiza la Washington o expoziție de caricaturi politice – „The Great Challenge”. Expoziția a fost deschisă de Richard Nixon, care atunci era vicepreședinte în administrația Eisenhower. Expoziția prezentată la Casa Sfatului reunește o parte din lucrările vernisate în anul 1958 (expoziția originală).
Pe lângă cele două expoziții realizate în cadrul Festivalului vor mai fi deschise expozițiile ,,Made in Cz/Found in Ro” și ,,Brașov 1987”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *