Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul Județean de Istorie Brașov a fost invitat la Iași cu ,,infrastructura” sa expozițională outdoor !

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul Județean de Istorie Brașov a fost invitat la Iași cu ,,infrastructura” sa expozițională outdoor ! 🙂

Este o onoare să facem parte din proiectele organizate de Primăria Municipiului Iași !

Duminică, 28 iunie, pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața Palatului Roznovanu, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „#orașuldinfotografii”. Expoziția este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, cu prilejul comemorării a 79 de ani de la Pogromul de la Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

În urmă cu aproape opt decenii pe străzile Iașului au avut loc evenimente care au schimbat sau au curmat vieți a mii de evrei – copii, bătrâni, femei, bărbați. Expoziția prezintă ipostaze diferite ale unui oraș pe care încă îl descoperim: Iașul surprins în fotografii de arhivă, în iunie 1941, versus Iașul de astăzi, văzut prin ochii tinerilor, în perioada august – octombrie 2019. Fotografiile au fost realizate în cadrul concursului #orasuldinfotografii, organizat de Institutul „Elie Wiesel”.

Expoziția poate fi vizitată până pe 28 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *