În următorii 2 ani se vor desfășura 9 proiecte finanțate de Ministerul Culturii, în cadrul Programul RO-Cultura, Apelul „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”

Mulțumim pentru felicitări, Institutul Național al Patrimoniului !

   safe_image

În următorii 2 ani se vor desfășura 9 proiecte finanțate de Ministerul Culturii, în cadrul Programul RO-Cultura, Apelul „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Apelul a vizat creșterea calității actului cultural din muzee și alte instituții de cultură prin conservare, restaurare, protejare și punere în valoare a bunurilor culturale ascunse în depozite, insuficient sau ineficient valorificate. Cine sunt organizațiile de la care putem aștepta astfel de bune practici în domeniul muzeal / expozițional? Ei bine, Cluj-Napoca pare să fie orașul în care vom vedea cele mai multe concretizări ale apelului RO-Cultura, cu 4 proiecte câștigătoare, urmat de Sibiu, Brașov, Mangalia, Iași și București, cu câte un proiect selectat pentru finanțare.

Felicitări câștigătorilor: Academia Română, filiala Cluj-Napoca, Complexul Național Muzeal „Astra” Sibiu, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Direcția Cultură și Sport Mangalia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei Cluj-Napoca, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București și Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”!

Pentru mai multe detalii, precum și pentru rezultatele altor apeluri RO-Cultural urmăriți pagina Ministerului Culturii

Ministerul Culturii a semnat astăzi contractele de finanțare aferente proiectelor dedicate expozițiilor inovative în cadrul apelului privind „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”. Apelul a fost lansat în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Gra…
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *