Vernisajul expoziției Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari.

Muzeul Judetean de Istorie Brasov 

Vineri, 16 februarie 2018, Casa Sfatului: Vernisajul expoziției Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari.
Expoziția a fost prezentată de domnul Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni, doamna Ștefania Dinu, directorul adjunct al Muzeului Național Cotroceni, și domnul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Muzeul Județean de Istorie Brașov continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului României Mari cu expoziția de fotografie istorică MAREA UNIRE. DE LA VICTORIA ÎN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL LA ÎNCORONAREA SUVERANILOR ROMÂNIEI MARI.
După expoziția Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei si artei populare românești, deschisă împreună cu Asociația Forums pe 18 ianuarie 2018, în Piața Sfatului, începând din 16 februarie 2018, la etajul Casei Sfatului este prezentată expoziția itinerată de la Muzeul Național Cotroceni, Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari.
Expoziția de fotografii istorice este concepută să scoată în evidență evenimentele prin care a fost celebrată Marea Unire în 1918 și 1922, prezentând atât personalitățile istorice, cât și momentele care au definit-o. În centrul acestei expoziţii se află manifestările desfăşurate în Bucureşti, capitala României Moderne eliberate de sub ocupaţia germană, şi în Alba Iulia, capitala simbolică a României Mari.
Fotografiile incluse în expoziţie au fost selectate din fondul documentar deţinut de Muzeul Naţional Cotroceni, fiind realizate de fotografi celebri din a doua jumătate a sec. al XIX lea – prima jumătate a sec. XX.

Echipa expoziției
Muzeul Național Cotroceni: Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni, Ștefania Dinu, directorul adjunct al Muzeului Național Cotroceni, Mariana Lazăr, Bianca Bălșan.
Muzeul Județean de Istorie Brașov: Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, Valentin Puchianu, Cătălina Dumitrescu, Cornel Balate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *