Ziua Universala a Iei la Chicago – 23 iunie 2019

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Authentic Society for Language and Romanian Culture
Ziua Universala a Iei la Chicago – 23 iunie 2019, Stan Mansion – culoare, arta, bucurie, istorie, emotie, energie, vibratie romaneasca la tera putere!

Un eveniment sub egida @Authentic Society for Language and Romanian Culture, in partenerit cu @Alianta si Stan Mansion, cu sprijinul Romanian United Fund,Transilvania Imports & The M Campean Real Estate Group Century21 SGR INC.

Dupa binecuvantarea zestrei stramosesti si a sufletelor romanesti de pretutindeti de catre preotul paroh Ioan Lupescu, Excelenta Sa dl. Tiberiu Trifan, Consulul general al Romaniei la Chicago a transmis un mesaj celor prezenti la eveniment. Directorul de programe Alianţa, Daniela Kammrath, venita special pentru acest eveniment de la Washington DC, a prezentat expozitia de fotografie Regina Maria – ambasador irezistibil al istorie si artei populare romanesti, realizata de profesorul Pepene Nicolae, directorul Muzeului Judetean de Istorie Brasov.
Seara a continuat cu un program artistic exceptional oferit de ansamblul Spicusorul al Catedralei Sfintii Imparati Constantin si Elena sub indrumarea coordonatorului Ion Titu, de indragita solista Laura Sisu si de grupul Hora sub coordonarea instructorului-coregraf Gavril Rus.
Andra Peca a spus povestea iilor gemene cusute in comunitate.
S-au pus bazele unei sezatori la Chicago, lansandu-se invitatia de a se alatura cat mai multe doamne si domnisoare la acest proiect.
O ie vie peste vreme, din Bistrita Nasaud, zona Caianul Mic, imbracata de Georgeta Ana Rus a castigat concursul celei mai frumoase ii autentic romanesti.
Cei prezenti la eveniment au avut sansa de a pleca cu suveniruri spre casa, creatii handmade ale artistilor locali CL’s Handmade, Uliana, Adriana’s Creations, Gina’s Jewelry Boutique.
Multumim tuturor voluntarilor, precum si acelora care au pus la dispozitia organizatorilor ii si tesaturi de pret aduse de pe pamant romenesc.
Pentru mandria cu care purtam astazi IA, cu gandul la toti cei care au adus-o la viata, au pastrat-o, conservat-o, protejat-o si imbracat-o peste vreme, de la strabunici la bunici, de la Elisabeta Rizea pana la Regina Maria, de la Brancusi pana la Maria Tanase, Authentic Society for Language and Romanian Culture a dedicat Ziua Iei de la Chicago lor, tuturor!
Povestile nasc povesti! Multumim tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *