În perioada 6-9 noiembrie 2017, membrii ai echipelor Stalin din cele 5 țări participante s-au aflat la Brașov pentru deschiderea expoziției finale a proiectului ,,Am fost cetățeanul Orașului Stalin”. Alături de echipa Stalin din România, fiecare țară participantă la proiectul european (Albania, Bulgaria, Ungaria și Polonia) a trimis la Brașov câte un reprezentant.
Pe lângă participarea la deschiderea expoziției proiectului, invitații străini au participat la o vizită tematică în București. În data de 7 noiembrie 2017, ei au vizitat Casa Poporului, cel mai reprezentativ monument al comunismului românesc (în prezent, Palatul Parlamentului), Penitenciarul Jilava – Fortul 13, una dintre închisorile reprezentative pentru regimul comunist, îndeosebi în perioada stalinistă, și Muzeul Național Cotroceni, fostă reședință regală transformată în perioada stalinistă în palat al pionierilor.
În data de 8 noiembrie 2017, a avut loc deschiderea oficială a expoziției ,,Am fost cetățeanul orașului Stalin”, cu participarea a 70 de persoane (reprezentanții echipelor Stalin, studenți, reprezentanți ai mass-media, cetățeni ai fostului oraș Stalin – Brașov, persoane care au contribuit cu obiecte la realizarea expoziției). În cadrul vernisajului fiecare reprezentant al echipelor Stalin a vorbit despre importanța proiectului european pentru comunitățile lor, rezultatele proprii și dorința de a asigura continuitatea proiectului. De asemenea, colegii din străinătate au avut posibilitatea să interacționeze cu participanții la vernisaj oferind informații suplimentare despre orașul lor în perioada stalinistă sau comentând conținutul expoziției.
Expoziția proiectului ,,Am fost cetățeanul Orașului Stalin”, deschisă la etajul Casei Sfatului, este împărțită în trei săli.
Prima sală, ,,Orașele Stalin”, prezintă într-o formă interactivă fostele orașe Stalin în ordinea primirii numelui dictatorului comunist: Varna, Kucova, Dunaujvaros, Katowice. Această sală cuprinde fotografii istorice, texte explicative, cronologii istorice, filme de arhivă, prezentate atât sub forma clasică a panourilor, cât și sub o formă modernă prin intermediul echipamentelor multimedia.
Sala a II-a este dedicată prezentării regimului concentraționar din România stalinistă. Sunt expuse obiecte care au aparținut unor brașoveni arestați și închiși în perioada Orașului Stalin, piese istorice împrumutate de Penitenciarul București – Jilava și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Sala a III-a, ,,Brașov – Orașul Stalin”, cuprinde în primul rând amintiri şi obiecte ale cetăţenilor Oraşului Stalin. Registrul expozițional mai cuprinde imagini din arhivele Agenției naționale de presă AGERPRES, Muzeul Național de Istorie al României, Muzeul Național Militar, filme din arhiva istorică a Televiziunii Române, înregistrări ANF, înregistrări radio din arhiva Radiodifuziunii Române, lucrări de artă din colecţia Muzeului de Artă Braşov şi colecţii particulare.
Pe 9 noiembrie 2017 s-a desfășurat o ultimă ședință de bilanț a proiectului cu participarea reprezentanților echipelor de implementare în care au fost analizate rezultatele implementării proiectului și posibilitățile de continuare ale acestuia.
Până la finalul proiectului (30 noiembrie 2017), expoziția a avut un număr de 2009 vizitatori.
Pentru promovarea expoziției și a proiectului a fost editat un catalog în 300 exemplare.