Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut

Proiectul „Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018 își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut în ultimul secol, ca punct de plecare pentru creșterea nivelului de înțelegere a rolului identitar și coeziv pe care îl au monumentele istorice în viața comunității. 

43163696_467855550369472_3417966675310411776_n

În cadrul proiectului se vor produce și plasa două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, în două puncte centrale din oraș: la Modarom – rememorând Vila Kertsch dispărută și pe locul fostei Porți a Vămii – Rectorat / Livada Poștei.

Fiecare dintre cele două sculpturi propuse prin proiect marchează specific, atât ca și conținut simbolic cât și ca prezență arhitecturală, importanța și relevanța spațiului în care este amplasat.

Un training de istorie aplicată, o expoziție documentară și un modul educațional pentru elevi vor reprezenta puncte centrale din cadrul proiectului.

Organizator: Muzeul Județean de Istorie Brașov
Parteneri: Nasui collection & galleryAsociația Forums, Modarom SCM, Modernism.ro
Proiect co-finanțat.de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Consiliul Județean Brașov

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/r44876bras/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Comments are closed