2 săptămâni istorice la Casa Sfatului

Tocmai ce la Casa Sfatului am trăit 2 săptămâni istorice, în care Scrisoarea lui Neacșu, cel mai vechi document în limba română, a fost găzduită, după 106 ani, în destinația sa de drept, fosta primărie a orașului Brașov, iar mai apoi fostul sediu al Arhivelor, Casa Sfatului.

9 mai 2022 a fost o zi cu multiple motive de sărbătoare, printre care și sosirea scrisorii de la Arhivele Naționale Brașov, la Casa Sfatului, dar și vernisajul și primul ghidaj al expoziției ”Scrisoarea lui Neacșu se întoarce la destinație”, în prezența unor invitați de seamă. Le mulțumim că ne-au fost alături, atât în gândirea și planificarea expoziției, cât și la marele moment al deschiderii!

Timp de 2 săptămâni ne-am bucurat de prezența scrisorii la Casa Sfatului și ne-am asigurat că află toată lumea despre ce pot găsi în această perioadă la Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Mai multe despre expoziție, chiar de la creatorul acesteia, Nicolae Pepene:

Interviu pentru emisiunea RTT ”Azi în Brașov”.

Ghidaj pentru BrașovTV, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Zoltan Szenner.

Am ajuns și la ziua în care a trebuit să ne despărțim de Scrisoarea lui Neacșu, însă a fost o despărțire plină de recunoștință pentru succesul celor 2 săptămâni și cu optimism pentru proiectele viitoare! Expoziția poate fi văzută până la sfârșitul acestui an!

Expoziția de la Casa Sfatului este organizată pe baza parteneriatului dintre Muzeul Județean de Istorie Brașov și Serviciul Județean Brașov al Arhivelor Naționale, cu sprijinul  Arhivele Naționale ale României, Consiliul Județean Brașov, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice, Siebenbürgen-Institut an Der Universität Heidelberg, Forumul Democrat al Germanilor din România, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Nicolae Titulescu” Brașov, S.C. MODAROM S.C.M., Agenția Națională de Presă AGERPRES, Coresi Shopping Resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *