APEL PENTRU TINERI ARTIȘTI ÎN CADRUL PROIECTULUI ,,JAZZ BASTION 2021”

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Bastionul Artiștilor

APEL PENTRU TINERI ARTIȘTI ÎN CADRUL PROIECTULUI ,,JAZZ BASTION 2021”
Termen limită de înscriere: 15 mai 2021
,,Jazz Bastion 2021” deschide în Brașov o nouă stagiune destinată promovării tinerilor interpreți și creațiilor originale, inspirate de emoțiile prilejuite de pandemie. În perioada 24 iunie – 19 august, 9 grupuri de jazz vor concerta în fiecare seară de joi în Bastionul Țesătorilor, transformat, începând din anul 2020, într-un Bastion al Artiștilor.

179099527_284777259949152_5604796294781281957_n
Organizat de Asociatia Forums în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și UCIMR – Asociația ,,Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, cu sprijinul Coresi Shopping Resort și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, apelul se adresează grupurilor de jazz independente.
,,Jazz Bastion 2021” propune explorarea creativă a stărilor prilejuite de pandemie cu toate restricțiile sale (stare de urgență, stare de alertă, distanțare fizică și măsuri excepționale de siguranță) și conferirea de valențe pozitive, constructive situației dificile pe care am traversat-o împreună, deși izolați. Reunite sub tema comună a libertății reevaluate în perioada pandemiei (de auto-explorare, de a încerca lucruri noi, de a redescoperi persoana de alături), cele 9 concerte vor fi configurate sub influența unor teme alese din spectrul de emoții pe care perioada de lockdown le-a generat în rândul tuturor:
SINGURĂTATE/REGRET/CAPTIVITATE/ANGOASĂ/VINĂ/DEPRESIE/
ECHILIBRU/SIGURANȚĂ/ACASĂ.
Condiții de eligibilitate:
Componența grupului între 2-6 interpreți;
Minimum 2 membri cu vârsta între 18-30 de ani;
Genul muzical: jazz;
Prezentarea unei piese originale, pe una din temele: singurătate, regret, captivitate, angoasă, vină, depresie, echilibru, siguranță, acasă.
Criterii de selecție:
– calitatea programului propus;
– calitatea piesei originale/în primă audiție;
– adecvarea la tema proiectului.
Modalitate de înscriere: în perioada 20 aprilie – 15 mai 2021, grupurile doritoare (un reprezentant pentru fiecare grup) vor trimite pe adresa de email asociatiaforums@gmail.com dosarul de înscriere, ce va conține: o prezentare artistică a grupului, link către pagină de website/facebook/youtube, o propunere de piesă originală și tema principală în care se încadrează (din cele 9 teme propuse). Se vor menționa, totodată, în ordinea preferințelor, alte 4 teme secundare cu care recitalul grupului s-ar putea identifica.
Rezultatele selecției vor fi afișate pe pagina de Facebook Bastionul Artiștilor, după data de 16 mai, iar câștigătorii vor fi anunțați prin email, urmând a se demara formalitățile de contractare cu fiecare grup în parte.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
#cofinanțatAFCN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *