Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, realizată de Pepene Nicolae managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, și Asociatia Forums la U.S. Institute of Peace – Washington !

Muzeul Judetean de Istorie Brasov – postarea publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US.

Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, realizată de Pepene Nicolae managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, și Asociatia Forums la U.S. Institute of Peace – Washington !

46426355_1945617412187978_1558710293905801216_n 46480583_1945617268854659_7197692965584633856_n

Mulțumim Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US pentru susținere !

Ambasadorul George Cristian Maior a participat la decernarea Premiilor Galei Alianţa care i-a onorat pe Nicolae Rațiu, director al Fundației Rațiu, Michael Sheridan, vicepreședinte al Ford Motor Company și scriitorul Norman Manea

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior a participat, vineri, 16 noiembrie 2018, la cea de a cincea ediție a Premiilor Galei Alianța, organizată la Institutul Păcii din Washington, D.C. În cadrul evenimentului au fost premiate o serie de personalităţi, care au avut contribuţii la dezvoltarea relaţiei bilaterale în mai multe domenii: Nicolae Rațiu, președintele Fundației Caritabile Familia Rațiu și președinte al Centrului pentru Democrație Rațiu, Michael Sheridan, vicepreședinte pentru relații guvernamentale internaționale al Ford Motor Company și scriitorul Norman Manea.
În alocuţiunea susţinută în faţa participanţilor, ambasadorul George Cristian Maior a accentuat soliditatea parteneriatului dintre România şi Statele Unite ale Americii, salutând contribuţia comunităţii româno-americane la susţinerea și dezvoltarea relaţiilor excelente dintre cele două ţări. De asemenea, ambasadorul român a subliniat faptul că România, conform sondajelor de opinie, este cea mai pro-americană țară din Europa, românii având sentimente pozitive față de Statele Unite.
În contextul în care România celebrează anul acesta Centenarul Marii Uniri, ambasadorul român George Cristian Maior a amintit contribuția pe care fostul președinte american Woodrow Wilson a avut-o pentru ca acest moment cardinal al istoriei noastre să poată avea loc. Ambasadorul român a arătat că, în urmă cu o sută de ani, drumul către Marea Unire a fost pavat și de către comunitatea românească din SUA, care s-a unit într-o unică organizație și a promovat la Casa Albă idealul autodeterminării şi unirea românilor într-o singură ţară, dar și de către președintele Wilson, prin celebrele sale 14 puncte prezentate în fața Congresului american.
La eveniment au participat peste 200 de invitați, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, foștii ambasadori americani în România, Mark Gitenstein, Jim Rosapepe şi Michael Guest, consulii onorifici ai României în SUA John Rakolta, Mihai Popovici, George Sfedu, Iulian Calinov, Dana Beldiman, George Roth, Dana Bucin, consulul general al României la Los Angeles, Cosmin Dumitrescu, oameni de afaceri români şi americani, profesori reputaţi, oameni de cultură, reprezentanți ai comunității româno-americane.
Cu ocazia Galei Alianța, au fost prezentate două expoziții de fotografie menite să celebreze Centenarul Marii Uniri: “România: Evoluţie – 100 ani”, realizată de Agenția Națională de Presă Agerpres și “Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei si artei populare românești”, realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov.
Alianța este o organizație non profit ce reunește profesioniști din mai multe domenii, care păstrează legături cu România, oficiali sau simpli cetăţeni americani, precum şi membri ai comunității românești din Statele Unite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *