Muzeul Județean de Istorie Brașov susține cu mândrie campania de aniversare a Zilei Naționale, organizată de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană!

Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Muzeul Județean de Istorie Brașov susține cu mândrie campania de aniversare a Zilei Naționale, organizată de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană!

,,Cine suntem noi? Ce înseamnă România? De ce o iubim?
Să fie un chip, un peisaj, un gând, o carte care ți-a schimbat viața, un cântec auzit în copilărie și care nu mai poate fi niciodată uitat, curajul unui om, lumina unei speranțe transmise din generație în generație?

Tot atâtea posibile răspunsuri pe care vi le propunem, în cadrul campaniei noastre de aniversare a Zilei Naționale, începând de astăzi, în fiecare zi, până la 1 decembrie”.

(Romania in EU / România în UE – Pagina gestionată de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană).

Personalitate marcantă din istoria țării noastre, Regina Maria a României (1875-1938) rămâne simbolul femeii puternice, ancorate în realitatea dură a vremurilor pe care le-a trăit, un sprijin neclintit al cauzei românilor și promotor al culturii române, pe care a iubit-o cu ardoare. Constantin Argetoianu spunea despre Regina Maria: „O găsim în tranșee printre combatanți în rândurile înaintate, o găsim în spitale și în toate posturile sanitare printre răniți și bolnavi. O găsim de față la toate adunările care încercau să facă puțin bine. Nu a cunoscut frica de gloanțe și de bombe, cum nu a cunoscut teama și scârba de molimă sau nerăbdarea față de eforturile așa de des inutile, provocate de dorința ei de mai bine. Regina Maria și-a îndeplinit datoria pe toate fronturile activităților sale, dar mai presus de toate pe acela al încurajării și ridicării moralului acelora care o înconjurau și care au trebuit să decidă, în cele mai tragice momente, soarta țării și a poporului său.” (Constantin Argetoianu, Pentru cei de mâine: Amintiri din vremea celor de ieri) 
Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *