Proiectele și expozițiile noastre despre Orașul Stalin la TVR !

Muzeul Judetean de Istorie Brasov – postarea  Emilia Nicolaescu.

Proiectele și expozițiile noastre despre Orașul Stalin la TVR !

Duminică, 10 iunie, la ora 13,30 pe TVR 3, în cadrul emisiunii ,,Locuri, oameni si comori”, realizator doamna Emilia Nicolaescu, vă invităm să urmăriți ,,Am trăit în orașul Stalin”.

Dragii mei, va multumesc tuturor celor care ati urmarit emisiunea noastra „Locuri, oameni si comori” si va anunt cu ocazia asta ca duminica 10 iunie la ora 13,30 pe TVR 3, va fi difuzata ultima premiera din acest sezon, cu titlul „Am trait in orasul Stalin”.
In anul 1878 avea sa se nasca unul dintre marii conducatori ai lumii dar si unul dintre marii tirani. Evolutia sa a fost tumultoasa si neasteptata. A urcat toate treptele ierarhiei, pina a ajuns sa decida soarta a milioane de oameni si chiar a intregii lumi. Rolul sau in cel de al Doilea Razboi Mondial a fost esential, dar noi o sa vorbim despre o perioada care a urmat marii conflagratii. Perioada agriculturii cooperatiste, a marii industrializari, a epurarii fortate si a cultului personalitatii din Uniunea Sovietica, perioada pe care a parcurs-o si Romania, impreuna cu toate tarile din blocul comunist. Da, personajul nostru se numeste Iosif Visarionovici Stalin si actiunea acestui episod se va desfasura in orasul care i-a purtat numele, adica Brasov.
Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judetean de Istorie, i-a reunit la Brasov pe istoricii interesati de aceasta perioada, din toate orasele fostului bloc comunist, care au purtat numele de Stalin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *