Despre Proiect

REGINA MARIA, AMBASADOR IREZISTIBIL AL ROMÂNIEI MARI
Proiect susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul sesiunii de finanțare ,,Ziua Culturii Naționale 2019”.
Organizatori: Asociația Forums, Muzeul Județean de Istorie Brașov
Parteneri: Arhivele Nationale ale Romaniei, Muzeul National Peles, Facultatea de Sociologie şi Comunicare
Proiect susținut de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judetean Brasov, Agentia Metropolitana Brasov

 

Proiectul REGINA MARIA, AMBASADOR IREZISTIBIL AL ROMÂNIEI MARI,
18 ianuarie 2019, evenimentul de deschidere:

Prezentăm în fața Casei Sfatului o expoziție dedicată Reginei Maria și calității sale de ambasador irezistibil al României. Expoziția rămâne în Piața Sfatului până în 31 ianuarie 2019.

Vernisajul expoziției a beneficiat de prezentările istoricilor Alina Pavelescu, director adjunct al Arhivelor Naționale ale României, Narcis Dorin Ion, managerul Muzeului Național Peleș, și Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Evenimentul de deschidere a cuprins și prima parte a atelierului interactiv despre modul în care Regina Maria a înțeles importanța comunicării publice și a branding-ului personal, o grijă mereu actuală pentru liderii unui stat. Studiul de caz a fost deschis de prezentarea lectorului univ. Arabela Briciu, specialist în domeniul comunicării publice și a brandingului.
De asemenea, în cadrul evenimentului găzduit de Casa Sfatului am avut plăcerea să (re)vedem istoria în imagini a Reginei Maria, prezentată în albumul ,,Maria a României. Portretul unei regine”, editat de Muzeul Național Peleș și lansat la sfârșitul anului trecut (coordonator Narcis Dorin Ion).

Nu am știut când au trecut 2 ore și jumătate ! A fost o lecție de istorie prezentată cu un farmec irezistibil 🙂 de istorici cu personalități puternice, a fost primul pas în zona brandului istoric, făcut cu ajutorul unor specialiști la fel de curioși ca și noi despre cum definim brandul ,,Regina Maria”…

Mulțumim Alina Pavelescu, Arabela Briciu, Narcis Dorin Ion, Nicolae Pepene !
Așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire a proiectului nostru !

Proiectul REGINA MARIA, AMBASADOR IREZISTIBIL AL ROMÂNIEI MARI beneficiază de susținerea financiară a Ministerului Culturii şi Identității Naționale, în cadrul sesiunii de finanțare ,,Ziua Culturii Naționale 2019”.
Partenerii Asociației FORUMS și ai Muzeului Județean de Istorie Brașov în realizarea primului proiect cultural din anul 2019 sunt Universitatea ,,Transilvania” Brașov – Facultatea de Sociologie şi Comunicare, Muzeul Național Peleș și Arhivele Naționale ale României.
Proiectul este susținut și de Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.
Autorul conceptului și managerul de proiect este istoricul Nicolae Pepene.

Comments are closed