Romanul grafic „15 noiembrie 1987” de Alexandra Gold

Pe 15 noiembrie 2022, la 35 de la Revolta Muncitorilor din 15 noiembrie 1987, a fost lansat romanul grafic „15 Noiembrie 1987” realizat de artista brașoveană Alexandra Gold și editat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Alexandra Gold: ,,Prin albumul de față am vrut să evoc tensiunea acelor momente care au rămas încă vii în istoria locală și care cu greu pot fi uitate vreodată. Revolta din 15 Noiembrie 1987 va fi mereu un subiect de actualitate în vremurile acestea schimbătoare”.

Prof. univ. Adrian Cioroianu: ,,Iar nouă ne rămâne plăcerea de a ne delecta cu aceasta carte de Istorie-BD, prin ale cărei scenariu și desen momentul Brașov ’87 devine inteligibil chiar și pentru un cititor venit de pe Marte! Iar la final nu pot decât să aplaud ideea ei (excelentă, cred!) de a-i lăsa fără chip pe dictatorul României și pe soția sa… Tocmai pentru că cele două chipuri erau atunci peste tot și ne încălcau intimitatea oricărui mediu (grădiniță, școală, facultăți, loc de muncă, TV, spații urbane, etc.), ideea de anihilare a trăsăturilor lor mi se pare genială! Această răzbunare e meritată!”

Istoric BD Dodo Niță: ,,Romanul grafic 15 NOIEMBRIE 1987 povestește – în imagini cu impact emoțional, pentru toate vârstele – evenimentele uneia dintre cele mai importante zile din istoria revoltelor anti-comuniste din România socialistă.

Proiect editorial finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

 

Comments are closed