Expoziția indoor ”CAN for Balkans”

Expoziția “CAN for Balkans”, expoziție a proiectului internațional CAN for Balkans, poate fi vizitată până pe 14 Noiembrie, la Coresi Shopping Resort, în fiecare zi, de la ora 10 până la ora 22!

Expoziția proiectului internațional ,,CAN for Balkans” a avut premiera la Coresi Shopping Resort, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice. O secțiune multimedia prezintă într-o formă creativă inedită, inclusiv cu animații video, rezultatele proiectului de cercetare despre istoria benzilor desenate istorice din Balcani, cu focus pe clișeele și stereotipurile folosite de autorii BD pentru lumea balcanică. O altă secțiune prezintă perspectiva contemporană despre Balcanii în istorie sub forma a 64 de benzi desenate originale realizate de 67 de artiști, din care 27 de artiști din opt țări au fost selectați în cadrul concursului internațional al proiectului european, organizat în perioada martie – iulie 2022. Curatorul expoziției este directorul festivalului, Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, managerul proiectului ,,CAN for Balkans – Comics Alliance Networking”, proiect al programului ,,Europa Creativa”, apelul ,,Consolidarea cooperării culturale și a competitivității industriilor culturale și creative în Balcanii de Vest”. Expoziția realizată de către Muzeul Județean de Istorie Brașov va fi itinerată ulterior la Tirana, Bruxelles, Veles (Macedonia de Nord) și Leskovac (Serbia).

Expoziția este organizată în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.
Producători: Asociația Forums, Muzeul Județean de Istorie Brașov
Parteneri: Coresi Shopping Resort, revista HISTORIA, Institutul Francez din România, Muzeul de Artă Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, PostModernism Museum, Leskovac Comic School “Nikola Mitrovic Kokan” (Serbia), Zizin
Parteneri media: AGERPRES, modernism.ro, revistacomics.ro.
Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Comments are closed