Istoria în roz ! Roz pentru viață !

Istoria în roz ! Roz pentru viață !

 
Fotografia postată de Istoria care trăiește.
Istoria care trăiește

Piața Sfatului:
Expoziția ISTORIA ÎN ROZ !

 Acum o săptămână, trei monumente istorice reprezentative din România au fost iluminate în roz: CASA SFATULUI, PALATUL COTROCENI și PALATUL REGAL.
Istoria în roz, roz pentru viață sau arta de a fi sănătoasă reprezintă îndemnul, pus într-o lumină culturală pe 1 octombrie 2016, adresat tuturor femeilor de a avea grijă de sănătatea lor.
Fotografia postată de Asociatia Forums.    Fotografia postată de Asociatia Forums.   Fotografia postată de Asociatia Forums.
 
 

Asociatia Forums – Istoria in roz! Roz pentru viata! 

 În fiecare an la 1 octombrie, în peste 70 de țări se iluminează în roz clădiri și monumente reprezentative, pentru a ne reaminti că femeile se pot apăra de pericolul cancerului de sân prin control medical anual. 

În România, campania este inițiativa Fundației Renașterea și a ajuns la a 16-a ediție. La București, în acest an, a fost iluminat Palatul Regal – Muzeul Național de Artă al României.
Începând din acest an și Brașovul a intrat în această campanie prin proiectul Istoria în roz! Roz pentru istorie! al Asociației Forums, realizat în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, cu finanțarea Consiliului Județean Brașov.
În seara de 1 octombrie 2016, Casa Sfatului, cel mai important și reprezentativ monument istoric civil al Brașovului, a fost iluminată în roz, culoarea luptei împotriva cancerului de sân.
Seara festivă a continuat cu prezentarea expoziției outdoor Istoria în roz! și cu un program cultural special creat pentru evenimentul umanitar.
Au fost alături de noi, DUO ERRO (Georgia Gulea la nai și Ioan Naneș la chitară) cu un încântător concert de muzică veche, Doamna Georgeta Filitti care ne-a introdus în viața femeilor din La Belle Epoque, seara fiind încheiată de prestația de excepție a violonistului Andrei Stanciu, acompaniat la pian de Dragoș Dimitriu.
Oaspeți dragi au ales să fie alături de noi și să ducă mai departe mesajul evenimentului nostru: Învățați arta de a fi sănătoasă! Prețuiți sănătatea și trăiți frumos ! Istoria vă oferă modele de urmat și vă ajută să nu mai repetați greșelile generațiilor trecute !
Mulțumim atât invitaților cât și oaspeților că au răspuns invitației noastre!

Comments are closed