Expoziția outdoor de benzi desenate istorice – la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Expoziție outdoor de benzi desenate istorice, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

expozitie-benzi-desenate

 

„Eroii care au făcut istorie”. Expoziție outdoor de benzi desenate istorice, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș | STIRILE TRANSILVANIEI

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș va găzdui expoziția outdoor de benzi desenate istorice ,,Eroii care au făcut Istorie”.

Inițiatorii expoziției sunt Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov, care vor prezenta colecția de benzi desenate la Baia Mare la invitația Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Benzile desenate ale concursului național dedicat artiștilor, organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, ediția 2020, vor fi expuse pe esplanada Clădirii Pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș între 16 aprilie și 7 mai 2021. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 16 aprilie, ora 11.00 și va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook ale muzeului.

Lucrarea ,,Traian Vuia” a băimărencei Georgiana Șleam este una dintre cele cinci lucrări câștigătoare ale concursului Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, singurul festival BD cu tematică istorică din România. Expoziția conține 27 de benzi desenate originale, care cuprind, în total, 111 planșe realizate de 26 de autori.

Expoziția ,,Eroii care au făcut Istorie” a fost prezentată până acum la Brașov, Sibiu, Deva, Bistrița, Năsăud și Beclean. După Baia Mare, expoziția îşi va continua itinerarul la Cluj-Napoca, Tulcea, București, Craiova, Râșnov, Brăila și Constanța.

Vizitarea expoziției se va face cu respectarea tuturor măsurilor sanitare impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Sars-cov2.

STIRILETRANSILVANIEI.RO

Comments are closed