Secretele Egiptului Antic

Dupa succesul de la Sibiu, expozitia Secretele Egiptului Antic si-a deschis portile in inima Brasovului, la Casa Sfatului, sectie a Muzeului Judetean de Istorie, in Piata Sfatului nr. 30.

Una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, Egiptul Antic, isi va destainui secretele in fata publicului brasovean intr-un cadru extrem de special: prima expozitie interactiva organizata in Brasov, parte a proiectului national History Hackers.

Expozitia este recomandata copiilor intre 6 si 14 ani impreuna cu insotitorii de orice varsta, si include prezentari si explicatii ale unor momente, personaje si obiceiuri esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational.

Secretele Egiptului Antic isi asteapta vizitatorii in perioada 15 aprilie – 12 iunie, la Casa Sfatului (Piata Sfatului nr. 30), Brasovul fiind cel de-al saselea oras care gazduieste proiectul, dupa Bucuresti, Cluj – Napoca, Iasi, Timisoara si Sibiu.

Caracterul interactiv al acestor evenimente este principalul factor inedit in cadrul unei expozitii clasice pe teme istorice. Copiii vor intra intr-o piramida, se vor aseza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag si vor crea singuri amulete si bijuterii dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating.

Biletele sunt disponibile la intrarea in expozitie (Casa Sfatului – etajul I) si pe www.eventim.ro, la preturi diferite, dupa cum urmeaza:

  •  Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
  • Bilet pentru adulti – 30 de lei
  • Bilet pentru familie (3 persoane) – 60 de lei
  • Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
  • Pachet de grup (minim 10 copii) – 15 de lei/copil (insotitorii de grup intra gratuit)

Pentru grupurile care depasesc 10 vizitatori, este necesara o programare la numarul de telefon: 0725 040 515.

Programul de vizitare va fi zilnic, intre orele 09:00-17:00 (cu exceptia zilei de luni).

La dispozitia vizitatorilor va fi un colectiv permanent care va asigura buna desfasurare a tuturor activitatilor.

Expozitia este prima din seria History Hackers – un concept original Emagic, dezvoltat in parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, ce isi propune sa aduca in atentia celor mici istoria pe intelesul lor, fascinanta si mereu surprinzatoare.

Sprijinita de Ambasada Republicii Arabe Egipt, expozitia dedicata Secretelor Egiptului Antic este organizata la Brasov in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si promite o adevarata incursiune interactiva in istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanitatii: vremea faraonilor si a piramidelor.

Mai multe detalii despre editia din Brasov vor fi publice pe site-ul www.historyhackers.ro precum si pe pagina oficiala de Facebook a proiectului: www.facebook.com/HistoryHackers.ro.

 

Comments are closed