Expoziţie de fotografie istorică, Expoziţie de design mobilier, ateliere, prezentări

Regina Maria

Expoziţie de fotografie istorică, Expoziţie de design mobilier, ateliere, prezentări

Proiectul cultural „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”, pornit de la Brașov, itinerat la București (Muzeul Național Cotroceni), Dublin, Montreal și Washington se întoarce acasă, îmbogățit cu o nouă expoziție de design de mobilier inspirată din stilul artistic Regina Maria.
3 decembrie 2018, ora 14.00, la Casa Sfatului din Brașov – un eveniment care reunește proiectele noastre dedicate Reginei Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei românești.
În program:
– Expoziția de fotografie istorică despre Regina Maria şi arta populară românească, prezentată în această toamnă la Dublin, Montreal și Washington.

– Prezentarea în premieră la Brașov a expoziției de design mobilier, inspirată din stilul artistic Regina Maria. Expoziția cuprinde și piese de patrimoniu național, inclusiv o piesă din categoria Tezaur, împrumutate din fostele colecții regale de la Pelișor, Cotroceni și Bran.

– Ateliere de crestături în lemn, pictură icoane pe sticlă, încondeiat ouă și colorat replici după litografii şi cărţi poştale româneşti din perioada reginei României Mari.

– Prezentarea experienței proiectelor dedicate suveranei noastre în țară și străinătate de către participanți.

Proiectul este organizat de Asociația Forums împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului, Muzeul Național Peleș, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Bran, ALIANȚA – partener eveniment Washington, Romanian Community of Ireland – partener eveniment Dublin, Asociația Română din Canada și Comunitatea Moldovenilor din Quebec – parteneri eveniment Montreal.
Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Comments are closed